U Županijskoj upravi održan sastanak s pročelnikom Područnog ureda civilne zaštite Varaždin

Sorry, this entry is only available in Croatian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Načelnik Stožera civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije Ratimir Ljubić jučer je u prostorijama Županijske uprave u prisustvu zamjenice načelnika Melite Ivančić i referenta za poslove zaštite i spašavanja Krešimira Škvorca održao sastanak s pročelnikom Područnog ureda civilne zaštite Varaždin Ivicom Matošićem i voditeljem Službe civilne zaštite Koprivnica Miroslavom Blažotićem.

Na sastanku je uz analizu  rada Stožera civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije raspravljeno o aktualnoj epidemiološkoj situaciji i planiranim aktivnostima te organizaciji punktova za cijepljenje. Načelnik Ljubić je kazao kako je Stožer u potpunosti pripremio sve potrebno za akciju cijepljenja na području županije te kako je prvo cijepljenje opće populacije, održano početkom veljače u Koprivnici, proteklo na najvišoj organizacijskoj razini. Zahvalio je zdravstvenim djelatnicima i operativnim snagama civilne zaštite na provedbi same akcije te napomenuo kako se ista organizacijska razina očekuje i u ostalim gradovima i u općinama, odnosno već ove subote kad je planirana akcija cijepljenja u Križevcima.

Načelnik Ljubić je istaknuo kako je prema Planu cijepljenja Ministarstva zdravstva koji je potvrdila Vlada RH te sukladno postojećim protokolima Ministarstva zdravstva i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, važno procijepiti što više ljudi prvim dostupnim cjepivom. Dinamika cijepljenja za koje raste interes, kazao je načelnik, ovisi o količinama i brzini pristizanja cjepiva te naglasio kako su prema nalazima Svjetske zdravstvene organizacije sva cjepiva ocijenjena  kao sigurna, učinkovita i primjenjiva kod svih dobnih skupina te štite od najtežih oblika bolesti COVID-19.

Pročelnik Matošić pohvalio je suradnju Područnog ureda civilne zaštite Varaždin i županijskog Stožera te operativne snage koje stoje na dispoziciji i svojim angažmanom doprinose u cjelokupnom funkcioniranju sustava. Posebno je pohvalio organizaciju cijepljenja istaknuvši kako priprema i provedba akcije u Koprivnici te funkcionalno korištenje prostornih i ljudskih potencijala mogu biti ogledni primjer odlične suradnje svih ključnih dionika sustava.

Služba ureda župana